Ohjeet

Kehitysvaiheen palautetta otetaan vastaan

Golflaskuri.fi on kehitysvaiheessa, joten mikäli kohtaat virheilmoituksia tai muita outouksia, lähetä mielellään palautetta. Kirjoita tällöin mahdollisimman tarkkaan, minkälaiseen ongelmaan törmäsit. Voit myös lähettää kehitysehdotuksiasi.

Kullakin radalla on oma laskurinsa

Sivustolta löytyvät Suomen minigolf-, frisbeegolf-, futisgolf- sekä golfkenttien yhteystiedot sekä kyseisen kentän ratojen pistelaskurit. Kenttien listaukseen ja hakuun pääset etusivulta. Tietoja puuttuu paljon, joten lähettäkää mielellään tietoa puuttuvista radoista.

Minigolf-radoissa sekä niissä muissa radoissa, joista ei ole väylien par-tietoa, on käytössä laskuri, joka yksinkertaisesti laskee kunkin väylän pisteet yhteen. Sijoitukset määräytyvät kuitenkin par-luvulla, joka oletetaan 3:ksi, mutta tämä tieto ei ole sivulla näkyvillä.

Voit antaa radasta myös sivustolla ja radan yhteydessä julkaistavan kommentin.

Voit nimetä pelaajat ja lisätä/poistaa väyliä

Voit lisätä pelaajia klikkaamalla "Lisää sarake". Voit myös antaa pelaajalle nimimerkin/nimen, oletuksena pelaajat ovat Pelaaja1, Pelaaja2, jne. Tuloskortin alalaidassa yhteistulosten jälkeen näkyy myös kulloinenkin pelitilanne eli monentena kukin pelaaja on. Pelaajien poistaminen tai tietojen tyhjentäminen onnistuu myös alalaidasta.

Voit halutessasi lisätä ja poistaa väyliä. Par-lukeman lisääminen tapahtuu tällä hetkellä vain väylää lisätessä, eli jos haluat muuttaa jonkin jo olemassa olevan väylän par-tietoa, tulee sinun ensin poistaa se ja sen jälkeen tulevat väylät.

Pelaajien lopullinen järjestys määräytyy yhteistuloksen / par-tuloksen mukaan. Jokaisen radan omien laskurien lisäksi sivustolta löytyy yleiset laskurit, joita voi halutessaan myös käyttää: minigolf-laskuri, par-laskuri sekä vielä toinen par-laskuri, joka ratkaisee pisteiden päättyessä tasan tilanteen siten, että se pelaaja, joka on saanut enemmän pienimpiä tuloksia, on parempi.

Par-laskurit näyttävän myös seuraavan kierroksen järjestyksen. Se määräytyy edellisen kierroksen perusteella siten, että sen voittanut aloittaa. Tasatilanteessa vuoron määrää edeltävä väylä, jne. Vuoron osoittaa pieni järjestysnumero pistesolun vasemmalla puolella.

Tulosten tallentaminen

Kaikki sivuston laskurit tallentavat tulokset myös käyttämäsi selaimen muistiin eli voit palata samalla selaimella uudelleen sivustolle ja näet tulokset. Halutessasi voit poistaa radan tulokset muistista ko. sivulla olevalla painikkeella. Halutessasi voit myös poistaa kaikkien ratojen tulokset kerralla tästä:

Mikäli haluat tallentaa pelituloksesi esim. exceliin tai muuhun taulukkolaskentaohjelmaan, on sitä varten joka laskurissa kopiointinappi, josta saat tulokset leikepöydälle ja voit liittää ne näin suoraan taulukkolaskentaohjelmaan. Käytössä on tsv-muoto eli sarkaimella erotettu muoto, jonka pitäisi mahdollistaa se, että vain yksinkertaisesti menet taulukkolaskentaohjelmassa haluamaasi kohtaan ja liität leikepöydän tiedot. Pelaajien tulokset näkyvät näin siirrettyinä vaakariveillä, kun ne itse sivulla laskurissa ovat pystyriveillä.

Kirjautuminen ja julkiset pelit

Voit myös rekisteröityä sivustolle ja käyttää sitä kirjautuneena. Näin tuloksesi säilyvät ja voit tehdä muiden kirjautuneiden käyttäjien kanssa yhteisen julkisen pelin. Julkisella pelillä on oma kuusikirjaiminen osoite, esim. ABCDEF, ja niitä voi myös etsiä etusivun haun kautta. Julkiseen pelisivuun kirjautuu kaikkien kirjaavien pelaajien tai ryhmien päivittyvä tulostilanne.

Hauskoja pelihetkiä!

Golflaskuri.fi toivottaa oikein hauskoja pelihetkiä ja toivoo, että tämä laskuri voisi innostaa yhä useampia mukavan yhdessäolon ja ulkoilun pariin!